WeDo 2-d saabusid Nõlvakusse!

Viimased meie kauaoodatud robotitest on kohal ning vaim on valmis, et alustada robootika õpetamisega Nõlvaku Lasteaias!!
Kõikidest robotitest ootasime we do 2 vist kõige rohkem. Eelnevalt on meil majas olnud we do 1, kuid we do 2-l on palju uusi funktsioone ning võimalusi.
Legod on põnevad nii laste kui õpetajate jaoks ja ootavad,et neist hakataks põnevaid roboteid ehitama. Esialgu saame roboteid ainult ehitada ja imetleda ning mõelda, kuidas saame nende abil läbi viia erinevaid õppetegevusi ning äratada lastes huvi robootika vastu, kuid tulemas on ka tahvelarvutid, mis toetavad we do programmi ja alles siis läheb tõeline lõbu lahti!

LEGO WeDo 2.0 on haarav robootikakomplekt 6-10 aastastele lastele. Komplekt sisaldab tasuta tarkvara ja ühe sissejuhatava õppeprojekti koos nelja näidismudeliga. Lisaks on võimalik soetada 17 projektiga õpetajajuhend, mis toetab ainekavapõhist lähenemist, samuti annab detailjuhised tundide läbiviimiseks ning hindamise- ja tagasisidemeetodid. Tarkvara on kasutatav nii tahvlitel kui ka lauaarvutitel. Bluetooth 4.0 tehnoloogiat kasutav SmartHub ehk nutikeskus võimaldab robotit kontrollida juhtmevabalt. Nutikeskuse peale saab ühendada korraga kaks andurit või ühe anduri ja mootori. Komplekt sisaldab mootori, liikumisanduri ja ja kallutusanduri. Samuti on 280 spetsiaalselt projektis toodud mudelite jaoks valitud klotsi jaoks sorteerimissahtel ja kleepekad. Ühe õppetunni soovituslik pikkus on 1,5-3 tundi ning see on jagatud avasta, loo ja jaga etappideks. Tarkvarasse on lisatud pildistamise, video salvestamise ja dokumenteerimise vahendid. WeDo õppematerjali koostamisel on lähtutud järgmise põlvkonna teaduse standarditest. Komplekti kasutamine toetab järgnevate teadusharjumuste väljakujundamist: loovus, optimism, koostöö, kommunikatsioon, eetilised kaalutlused. Nutikeskus saab toidet patareidest või eraldi juurde ostetavast akust.
Suurimad erinevused vana versiooniga: juhtmevaba roboti juhtimine, ainult üks komplekt, tasuta tarkvara, tasulises õpetajajuhendis uued mudelid, uusim teaduspõhine lähenemine, töötab tahvlitel. http://www.rekato.ee

Päikest!

18839015_969850323118753_2921495793480117133_n

Leave a comment